لیست اختراعات سالار عباسوند


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ اظهارنامه: 1390/04/27
تاریخ ثبت: 1390/06/19
مخترع/مخترعان: سالار عباسوند
خلاصه اختراع:

اين طرح فقط كاربرد نجومي دارد و ويژه همه منجمان ساخته شده است بسيار سبك مي باشد و هر كسي مي تواند در منطقه رصدي آن را به راحتي حمل و نقل كند ولي راحتي حمل و نقل بخشي از مزاياي طرح مي باشد زيرا براي اولين بار روي اين كارهايي انجام شده است كه تا به امروز روي هيچ طرحي از تلسكوپ هاي نجومي انجام نگرفته است بخشي از خصوصيت اين طرح را در زير مي آوريم: اساسي ترين بخش طرح كه نسبت به تلسكوپ هاي موجود در بازار متمايز مي كند استفاده همزمان از دو نوع تلسكوپ شكستي و بازتابي مي باشد يعني براي اولين بار اين امكان را به كاربر نجومي داده ايم كه نوع دستگاه را براساس شرايط آب و هوايي و نياز خودش انتخاب بكند. اين وسيله را براساس فرمولهاي موجود در اپتيك و الكترومغناطيس طراحي كرده ايم براساس كانون هاي موجود در عدسي و آينه ها محاسبات اپتيكي مورد نياز براي لوله اپتيك انجام داديم. قطر دهانه را بسيار بزرگ برداشته ايم چون يكي از مهمترين مزاياي اين تلسكوپ مي باشد به خاطر اينكه هر عدسي با هر قطري را بتوانيم روي آن نصب بكنيم و گيره هاي موجود در دهانه اصلي تلكسكوپ قابل تنظيم مي باشد و منجم به راحتي مي تواند به راحتي هر عدسي با هر قطري را روي دهانه سوار كند و با گيره ها محل آن را محكم بكند. قطعه فلكس تيوپ كننده يكي ديگر از بخشهاي مهم تلسكوپ مي باشد كه لنز چشمي روي آن قرار مي گيرد و از قسمت هاي حساس تلسكوپ مي باشد كه با د بار فلكس تيوپ شدن مي تواند بعضي از ابيراهي هاي نوري موچود در هنگام ورود نور به داخل تلسكوپ را از بين ببرد همچنين با كمك اين قسمت مي توان طول لوله اپتيك را تا 150 سانتي متر افزايش داد. ممكن است كاربري كه مي خواهد از تلسكوپ استفاده كند دارا آتيگماتيسم چشمي باشد كه اگر بتواند اين قسمت فلكس تيوپ را براساس چشم خود تنظيم كند بدون عينك هم مي تواند رصد كند. يكي ديگر از قسمت هاي مهم تلسكوپ قسمت دهانه لوله اپتيك است كه روي لوله اپتيكال اصلي قرار دارد و به صورت پله اي طراحي كرده ايم اين قسمت نيز براساس محاسبات بدست آمده است تا از تمام نورهاي ورودي استفاده كنيم بعضي از نورهاي ورودي در اثر برخورد با ديواره از بين مي روند اين قسمت پله اي براساس كانون طراحي شده تا از تمام نورهاي مرده به اصطلاح منجمان استفاده شود تا با همان باريكه هاي نوري بتوانيم شفافيت و كيفيت تصوير را بالا ببريم. داخل لوله اپتيك را به گونه اي درزگيري كرده ايم كه هيچ نوري نه از بيرون به داخل و نه از داخل به بيرون بتواند خارج شود. پايه تلسكوپ ستوني و مقر تلسكوپ همزمان قابليت تبديل شده به مقر سمت - ارتفاعي و مقر ميل بعدي مي باشد. مي توان براي رصد خورشيد از فيلترهاي مخصوص كشوف استفاده كرد كه قابليت نصب روي تلسكوپ مي باشد همچنين روي دستگاه مكاني براي منظر ياب و يو فايندر مكاني هخ براي گرين ليزر طراحي شده است. در اين طرح براي اولين بار وزنه تعادل را از تلسكوپ حذف كرده ايم زيرا مقر تلسكوپ به گونه اي است نيازي به وزنه نمي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1398/07/13
تاریخ ثبت: 1398/12/10
خلاصه اختراع:

در آزمايشگاه‌هاي تحقيقاتي شيمي، زيستشناسي و كشاورزي، گاهي از مواد شيميايي استفاده مي‌شود كه هنگام واكنش، دماي بالايي توليد مي‌كند كه جهت كنترل دماي اين واكنش، از راحت‌ترين روش كه همان استفاده مبردهاي آزمايشگاهي متصل به شير آب شهري مي‌باشد، استفاده مي‌شود. همچنين در آزمايشگاه‌هاي بزرگ تحقيقاتي مشاهده مي‌كنيم كه چندين واكنش را به طور همزمان براي خنك‌كردن به شيرهاي آب شهري متصل كرده‌اند كه مصرف آب را چندين برابر افزايش مي‌دهد. با توجه به بررسي‌هاي انجام شده در يك واكنش شيميايي، مشاهده مي‌كنيم كه بسته به واكنش انجام شده دماهاي متفاوتي را توليد مي‌كنيم كه براي سرد‌كردن اين واكنش‌هاي شيميايي بايد شدت دبي آب مصرفي را نيز به نسبت واكنش تنظيم كنيم. از طرفي ديگر گاهي براي يك واكنش شيميايي طولاني مدت و دما بالا لازم است، يك هفته مبرد آزمايشگاهي را به آب شهري متصل باشد كه در اين مدت حجم بسيار زيادي از آب در جهت خنك‌كردن اين واكنش مصرف مي‌شود.

تاریخ ثبت: 1403/08/30
خلاصه اختراع:

يكي از مهمترين مشكلات منجمان آماتور به‌ويژه در عكاسي نجومي، ثبت وقايع نجومي با كيفيت بالاست. براي اجراي اين امر نيازمند دستگاه‌هايي مي‌باشند كه مهمترين آن پايه ويژه عكاسي است. هدف از ساخت پايه عكاسي تلسكوپ دابسوني اين است كه بتوان با صرف كمترين هزينه و زمان و بدون دستكاري تلسكوپ دابسوني، پايه‌اي توليد كنيم كه بتوان مشكلات مربوط به عكاسي نجومي منجمان آماتور را رفع كند. براي منجمان علاقه‌مند به رصد، عكاسي و ثبت وقايع نجومي آسمان، داشتن يك پايه مخصوص عكاسي نجومي الزامي مي‌باشد. در حالت كلي منجم مجبور است علاوه بر داشتن يك پايه مخصوص استقرار تلسكوپ، يك پايه ديگر مخصوص عكاسي نجومي داشته باشد، زيرا در بيشتر موارد دوربين عكاسي به دهانه‌ي چشمي تلسكوپ متصل مي‌شود. با طرح پيشنهادي، يك منجم مي‌تواند همزمان علاوه بر داشتن پايه‌ي تلسكوپ جهت رصد، يك پايه ويژه عكاسي نيز داشته باشد.

موارد یافت شده: 3